Yogaboog als brug naar geluk!

De achteroverbuigboog is een prachtig middel om te werken aan een betere lichaamshouding en om alle overbodige spanningen van je af te laten glijden. Bekijk de video die journalist Petra Maartense maakte om te zien hoe je over de backstretcher kunt komen liggen.

Als je regelmatig over de yogaboog ligt, voorkom en verminder je rug-, nek- en schouderklachten. In de houding wordt de hele wervelkolom gestrekt en krijgt het zijn oorspronkelijke veerkracht terug. Van achteroverbuigingen word je vrolijk en blijdschap is de brug naar geluk!

In de houding open je de borst en adem je daar volop naar toe. Er komt dan ook meer ruimte in het bewustzijn. Je vierde chakra – het hart – wordt geopend. Dit chakra staat in het teken van liefde, respect en mededogen. Het openen van het hart maakt je niet alleen blij, je gaat ook meer en meer handelen vanuit je innerlijke kracht, harmonie en humor.

Overgave
Ook open je het keelchakra. Dat stimuleert het goed kunnen luisteren en communiceren, onthechting (in positieve zin; namelijk het niet ‘vast’ blijven zitten in onwenselijke situaties), de zelfbeheersing en je persoonlijke creativiteit en groei. Door diep in- en uit te ademen komen ook de andere chakra’s in balans.
In het begin zal je het misschien maar een paar minuten volhouden maar je merkt dat je na verloop van tijd steeds langer kunt blijven liggen en je volledig kunt overgeven. Het is dan ook de ultieme houding van overgave, waardoor je volledig gevoed wordt met kosmische energie. Een perfecte staat van meditatie.

Meditatie
Adem rustig door in de houding; door de neus in en uit. Op iedere inademing adem je nieuwe energie in. Met iedere uitademing laat je overbodige spanningen los. Dat kunnen ook gedachten en obstakels zijn. En stel je voor, nu je zo over deze brug naar geluk ligt, wat jou blij maakt… Visualiseer je wensen en je dromen… want alles wat je je kunt voorstellen, kan werkelijkheid worden!

Neem voor meer informatie en aanschaf contact op met Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>