Word je bewust van wie je werkelijk bent

De yogalessen zijn voor volwassen vrouwen en mannen die bewust willen worden van hun lichaam, adem en gedachten. Voor als je preventief aan je gezondheid en welzijn wilt werken.

Welke vorm van yoga ?

Mijn lesstijl is Saswitha Yoga. De opleiding omschrijft dit als volgt:

“Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga, waarbij je bewust contact maakt met je lichaam, maar ook met je gevoel en met je bewustzijn. Āsana’s (yogahoudingen) en variaties worden zorgvuldig opgebouwd. De adem wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Saswitha Yoga brengt je op subtiele wijze bij je eigen innerlijke ervaring. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent. Klassieke hatha yoga zonder attributen en zonder muziek, old school hatha yoga.”

 

11. redenen om aan yoga te doen:

1. de oefeningen maken je sterker en soepeler. Veel ouderen hebben een achteruitkijkspiegel op hun fietsstuur. Maar hoe fijn is het als je nog zo lang mogelijk opzij kunt kijken om je veilig te bewegen in het verkeer? Daarom doen we regelmatig oefeningen voor nek en schouders.

2. yoga versterkt botten en spieren. De houdingen doen we bewust zo lang mogelijk op een matje op de grond. Dit om te ‘aarden’ en botontkalking tegen te gaan.

3. je verbetert je balans en stabiliteit. Naarmate we ouder worden treedt er slijtage op in het evenwichtsorgaan. Daarom is het belangrijk om wekelijks balansoefeningen te doen.

4. het houdt de hersenen scherp. In de yogales wordt de concentratie geoefend. Maar ook coördinatieoefeningen die goed zijn voor de hersenen.

5. yoga zorgt voor meer ontspanning. De houdingen stimuleren het parasympatische zenuwstelsel dat zorgt voor rust en herstel. Regelmatig zeggen cursisten dat ze zo lekker slapen na de yogales..

6. yoga verlaagt de bloeddruk. Een hoge bloeddruk wordt ook wel een ‘stille moordenaar’ genoemd..

7. yoga verbetert de lichaamshouding. Je wordt je bewust van je houding in de les. Dit werkt in het dagelijks leven positief door.

8. Verbeterde ademhaling. Je leert meer in je buik te ademen waardoor je je dieper ontspant en minder stress ervaart.

9. Wanneer je fysiek en mentaal sterker en soepeler wordt krijg je ook meer zelfvertrouwen.

10. Yoga & Meditatie zorgen voor meer gemoedsrust en een gevoel van vrede. Ook word je creatiever door te denken in mogelijkheden.

11. Yoga zorgt voor wekelijks plezier in bewegen in een groep met gelijkgestemden.

Zin om zélf de betekenis van yoga te ontdekken ? Meld je aan voor een proefles op: info@thejoyofyoga.nl.

Voel je vrij om hieronder op dit blog te reageren.

Judith Bouwhuis

Yogapraktijk The JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>