Vijf tips voor meer tevredenheid

Zevende chakra wordt ook wel kruinchakra genoemd. In dit chakra ontstaat de ervaring van eenheid met je medemensen, met de natuur en met het universum. Tevredenheid. Het ten diepste aanvaarden dat het is zoals het is. “Dit ben ik op dit moment en zo is het goed.”

Bij tevredenheid gaat het om grote en kleine geluksmomenten. Het voldane gevoel dat je kunt hebben na een wandeling of na een yogales. Lichaam en geest vallen samen. Je voelt je weer één, compleet, volledig.

photo-1443926818681-717d074a57af

De kopstand is een zevende chakra oefening bij uitstek. Alleen is deze houding niet voor iedereen geschikt. Hij dient met beleid te worden uitgevoerd. En onder begeleiding van een yogadocent. Ook mediteren activeert de energie van zevende chakra. Naast yoga en meditatie beoefenen, zijn er nog meer manieren om gevoelens van tevredenheid te vergroten.

Hier zijn vijf praktische tips:

1. Houd een dagboek bij waarin je regelmatig tien successen of ‘wins’ opschrijft. En tien dingen waar je dankbaar voor bent. Successen kunnen de kleinste dingen zijn. Bijvoorbeeld dat je op de fiets naar je werk bent gegaan in plaats van met de auto. Of dat je eindelijk een lastige taak hebt afgerond.

2. Doe alles wat je doet met aandacht. Besef dat als je in de yogales, maar ook daarbuiten, je best doet, je tevreden mag zijn.

3. Beloon jezelf als je een lastige taak hebt afgerond. Heb je bijvoorbeeld een moeilijk gesprek op je werk gehad? Doe daarna iets waar je blij van wordt.

4. Accepteer en waardeer jezelf. Beter nog: ‘Houd van jezelf!’. In een eerdere blog staan tien tips hoe je dat doet.

5. Doe de ‘Groet naar de vier windrichtingen’. Zie een eerder blog .

Ik kom er steeds meer achter dat wanneer ik de dingen met aandacht doe, ik meer geniet. Vooral de eerste methode heeft mijn denken op positieve wijze veranderd. Best eenvoudig toch? Welke tips spreken jou aan? Of heb je een aanvulling? Deel het hieronder!

Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>