Vasten zorgt voor nieuwe energie en inspiratie

Vorige week heb ik gesapvast in Kuuroord De Schouw. Dit ligt in het plaatsje Noordgouwe op Schouwen-Duiveland. Ik had het eerder gedaan en het was me goed bevallen.

Het is fijn om het daar te doen omdat je in een groep zit met mensen die hetzelfde proces doormaken. Je krijgt drie maal daags een sapje. Wat doe je zoal de dag? Niets moet, veel mag. Er worden groepsactiviteiten georganiseerd: wandelen (soms in stilte), naar het strand, yoga, dansen, zingen.

IMG_3059

Verder heb je een eigen kamer en kun je b.v. zonnebaden in de tuin, een ligbad nemen, fietsen, tafeltennissen, yoga doen, mediteren, ervaringen uitwisselen met andere deelnemers en diverse behandelingen ondergaan. Je kunt kiezen uit een breed pakket: massages, lichaamspakkingen, darmspoelingen, voetreflextherapie, familieopstellingen, enzovoort. De behandelingen worden op jou afgestemd en liefdevol begeleid. Tijdens de week word je steeds leger en schoner, oude emoties worden verwerkt en opgeruimd.

Schuddebeurse bos

Inspiratie

Ik sprak een vrouw die al voor de 15e keer deelnam. Ze had te maken gehad met verlies (haar man verongelukte op jonge leeftijd) en ziekte (ze had o.a. borstkanker gehad) en iedere keer was het vasten en het verblijf in De Schouw heel heilzaam geweest.

Het heeft mij verbaasd hoe goed je een aantal dagen zonder voedsel kunt. Je wordt je meer bewust van wat voeding met je doet en welke rol dit in je leven speelt. Aan het einde van de week wordt het vasten gebroken. Een van de begeleiders houdt een voedingspraatje dat je helpt om een gezond voedingspatroon te ontwikkelen.

Kuuroord De Schouw is een mooie, warme en veilige omgeving waar je bij jezelf kunt komen en waar je gereinigd, lichter en vol nieuwe inspiratie vandaan komt. Een echte aanrader! Spreekt een dergelijke week jou aan? Welke vragen roept het bij je op? Stel ze gerust hieronder.

Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA


 

 

 

 

 

Share Button

6 Responses to “Vasten zorgt voor nieuwe energie en inspiratie”

 1. Petra

  Ik heb zelf meerdere malen gevast, alleen én in een groep. Ik herken de helende werking maar voeg graag toe dat het niet voor IEDEREEN goed is, iets wat niet iedereen weet. Voor mensen met een schildklier of bijnierprobleem zoals ik, maar ook voor mensen met diabetes, kan het zelfs heel ongezond en ontregelend zijn. Maar kun je er tegen, dan is het heerlijk!

  Beantwoorden
  • Judith

   Dank voor je reactie Petra. Goed dat je dit opmerkt want deze kanttekening is helemaal op z’n plaats.
   Fijne dag!
   Judith

   Beantwoorden
 2. Mij bekoort het aantrekkelijke beeld van het tweede plaatje dat je meestuurt; een romantisch wandelpad. Complimenten hoor!

  Beantwoorden
  • Judith

   Dankjewel. Dit was tijdens een ochtendwandeling in het Schuddebeurse bos. De natuur is nu zo mooi!

   Beantwoorden
 3. Noor Palazzi-van Hövell

  Dank je wel Judith dat je dit met ons deelt. Ik heb een afspraak gemaakt voor een weekje sapvasten in de Schouw samen met mijn 23 jarige dochter de eerste week van augustus. Ben zeer benieuwd hoe het ons gaat bevallen. Jouw bericht is wel een prikkel: ik verheug me nu nog meer op het avontuur van leeg worden en opschonen!

  Beantwoorden
  • Judith

   Wat leuk om te horen Noor! Dank voor je reactie. Ik wens jullie een heel fijne week toe samen.

   Beantwoorden

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>