Pijnvrij dankzij Brug naar Geluk!

Jarenlang had ik een zeurderige pijn in mijn linkerschouder en nek. Nu kan ik gelukkig constateren dat deze klacht als sneeuw voor de zon is verdwenen! Ik had er vooral last van toen ik nog een kantoorbaan had en veel tijd achter de computer doorbracht. Mede dankzij de yogaboog of backstretcher heb ik geen last meer.

Als je achter de computer zit, heb je de neiging de schouders op te trekken en naar voren te brengen. Alsof je de computer omarmt. De yogaboog biedt tegenwicht tegen deze ongezonde houding. Als je met je rug over de boog ligt, rollen de schouders in hun goede stand naar achteren waardoor de borst geopend wordt en volop ruimte krijgt om te ademen. Het vierde of hartchakra wordt geopend en zorgt voor een gelukzalig gevoel. Daarom noem ik boog de ‘Brug naar Geluk’!

Overgave

Met het oog op de naderende zomervakantie wil ik je inspireren om ook thuis yoga te doen. Regelmatig hoor ik dat cursisten het merken als ze een tijd niet aan yoga hebben gedaan. Ze zijn dan stijver en vallen terug in oude (denk)patronen. Het fijne van de backstretcher is, dat het je relatief weinig tijd kost en je er eigenlijk weinig voor hoeft te doen. Als je er over heen ligt, geef je je over aan de houding en ademt goed door. Een heerlijke oefening om thuis te doen. Klik hier voor meer informatie en een video waarin ik het gebruik ervan demonstreer.

Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>