Open je hart

In de beroemde musical The sound of music wordt de verbitterde kapitein Von Trapp zichtbaar ‘geraakt’ wanneer hij plotseling zijn kinderen hoort zingen. Zijn hart wordt ‘geopend’. En hij blijkt ook mooi te kunnen zingen. Zichzelf begeleidend op gitaar brengt hij het prachtige ‘Edelweiss’ ten gehore.

sound-of-music

Zingen is dan ook een manier om vierde chakra te openen. In een groep zingen zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Via de lucht – het element van vierde chakra- zijn wij allemaal met elkaar verbonden.
Vierde chakra ligt achter het borstbeen, ter hoogte van het hart. Het staat in het teken van subtiele emoties als liefde, respect en mededogen.

naamloos

Verantwoordelijkheid
Oefeningen voor vierde chakra richten zich op het openen van het borstgebied zodat het hart ruimte krijgt. Je kunt ‘je hart luchten’. De kwaliteiten van vierde chakra zijn relativeringsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel, mededogen en humor. Zo kan een ondernemer enkel uit zijn op het maken van winst maar hij/zij kan ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij houdt dan rekening met de gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten voor toekomstige generaties en voor het milieu. Wat ervaar jij als je vierde chakra oefeningen doet? Deel het hieronder!

Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>