Thuis ontspannen met yogaboog

Zowel thuis als op het werk spenderen we uren achter de computer. We zitten met de schouders naar voren. Letterlijk en figuurlijk ‘omarmen’ we de computer. Dikwijls vergeten we op tijd pauzes te nemen. Dit is waarom zoveel mensen last hebben van nek- en schouderklachten. Een serie oefeningen met de achteroverbuigboog biedt uitkomst.

Niet voor niets wordt tijdens de yogalessen veel aandacht besteed aan een goede houding: het goede staan, zitten én liggen. Een heel ontspannen manier om aan de juiste houding te werken, is door gebruik te maken van de backstretcher. Dit is een ambachtelijk vervaardigd houten boog waarop je een aantal liggende oefeningen doet. Je komt met je rug over de boog liggen. Bekijk de video die Petra Maartense maakte.

Je opent de borst en ademt volop naar dit gebied. Dankzij de zwaartekracht rollen de schouders vanzelf weer in hun goede stand. Zo verbetert je houding. De oefeningen over de backstretcher zijn heerlijk om te doen als je na een drukke werkdag thuiskomt met gespannen spieren. Je komt weer helemaal met je aandacht in je lijf. Behalve het werken aan een goede houding heeft de achteroverbuigboog nog meer voordelen. Het doen van de serie oefeningen kost weinig tijd. In slechts twintig minuten kun je de hele reeks doen. Langer mag natuurlijk ook maar vooral in het begin zal het je slechts twintig minuten van je tijd kosten. En als je eenmaal in een houding ligt, hoef je niets meer te doen.

Hoeveel is een goede houding jou waard? Ik kan het gebruik van dit hulpmiddel demonstreren. Bij aanschaf krijg je de instructies op papier mee. Zo kun je ook thuis aan de slag!

Judith Bouwhuis
Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>