Onderhoud de ’tempel van je ziel’

Aan het onderhouden van onze ‘heilige koe’, de auto, spenderen we vaak veel geld. We vergeten dikwijls dat ons lichaam, ook wel ‘de tempel van de ziel’ genoemd, ook onderhoud nodig heeft. Bij ernstige klachten adviseer ik je om een arts te consulteren. Daarnaast is er veel dat je zélf kunt doen om lekker in je vel te zitten. Eén maal per week naar yogales komen, is een goede stap. Dan word je je bewuster van je adem- en bewegingspatroon. De adem wordt dieper waardoor je je beter kunt ontspannen.

Positieve effecten die ik ervaar sinds ik aan yoga doe:

* ik ben me bewuster geworden van wat ik tot me neem en ben gezonder gaan eten. Het liefst eet ik biologische groenten en fruit.

* mijn lichaamshouding is verbeterd. Ik loop, zit en sta rechter op.

* ik ben soepeler geworden en kan lichamelijke klachten makkelijker ‘opvangen’.

* ik sta positiever in het leven. Door dagelijks te mediteren heb ik meer controle over mijn denken. Ik vind meer rust en ben tevredener.

* doordat ik lager in mijn buik adem, kan ik me makkelijker ontspannen. Hierdoor slaap ik beter.

Dit zijn slechts een aantal dingen die ik ervaar sinds ik yoga beoefen. Hoe zit dat bij jou? Welke positieve effecten voel jij sinds je aan yoga doet? Deel het hieronder.

 Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>