Klankbad weldadig en ontspannend

Vorige week dinsdagavond trakteerde cursiste Sandra Abarbanel ons op een heerlijk klankbad. Sandra is gefascineerd door de combinatie yoga en klank en liet ons tijdens de lange ontspanning verschillende klankschalen horen. Zo luidden we het yogaseizoen in Samaya muzikaal uit.

Sandra bracht een breed scala aan klanken ten gehore: onheilspellende geluiden, tromgetrommel, lieflijke en oorstrelende klanken. Als je bedenkt dat alles energie is en een bepaalde trilling heeft. Dan begrijp je wel dat deze klanken in ons lichaam en geest doorwerken. Het klankbad zorgde voor diepe rust en ontspanning bij de ontvangers.

Sandra Abarbanel

Zonnewende

Sandra heeft een heleboel klankschalen en gongs verzameld. Bij haar thuis in Houten geeft ze klanksessies aan groepen. Op de langste dag van het jaar, woensdag 21 juni, had ze een bijzondere bijeenkomst in haar tuin tijdens de zonnewende. Maar ook individueel kun je bij haar terecht. Ik ben een keer bij haar geweest en heb een klankbad mogen ondergaan. Ik vond het bijzonder en ontspannend. Ik ervoer het als een warm bad. De grote gongs vond ik toen te heftig. Maar dat kan voor jou anders zijn. Het is heel persoonlijk hoe je het ervaart.

Sandra Abarbanel verzorgt klanksessie in Samaya

Sandra heeft van te voren geen plan. Ze laat het gebeuren. Ze zegt zelfs dat hoe minder ze zich ermee bemoeit, hoe beter het gaat. Ze voelt een moment de verbinding met de aarde en de kosmos. En stemt zich af op de energie in de groep. En dan gaat ze ‘klinken’.

Hartelijk dank Sandra. We gaan vast nog veel je horen. Eén deelnemer zei na afloop dat ze de klanken door zich heen voelde golven. Hoe heb jij het ervaren? Wat zijn jouw ervaringen met klankschalen? Deel het hieronder.

Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

 

Share Button

4 Responses to “Klankbad weldadig en ontspannend”

 1. Greet peterse

  Ik vond het een heerlijke laatste les. De harde geluiden in het begin iets minder maar daarna ging ik heerlijk met m’n gedachten erin mee.

  Beantwoorden
 2. carla stuijvenberg

  Hallo Judith, bij jou was ik niet aanwezig voor de klankschalensessie maar ik heb het meegemaakt bij iemand in Soest. Ik was er zeer van onder de indruk. Er kwam bij mij ongelooflijk veel oud zeer naar boven. Inderdaad gingen de klanken en trillingen dwars door mijn lichaam en ziel heen. Dit jaar ga ik het zeker weer een keer meemaken. Ik kan het iedereen aanraden.

  Beantwoorden
  • Judith

   Hoi Carla,
   Dank voor je reactie. Bijzonder dat het zo veel bij je losmaakte. En dat je er veel aan had!
   Groetjes,
   Judith

   Beantwoorden

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>