Kinderyoga voor meer zelfvertrouwen

Vrijdagmiddag 19 augustus gaan de kinderyogalessen in OBS De Werkschuit in Wijk bij Duurstede weer van start voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud.

Tijdens de lessen wordt de belevingswereld van het kind met diverse didactische technieken aangesproken. Zo wordt er gewerkt aan concentratie, zang, dans, spel, verhalen, tekenen e.d. Net als in de lessen voor volwassenen staat ontspanning centraal. Door op een rustige manier te oefenen, komt het kind in contact met zichzelf en leert het nieuwe dingen. Het wordt zich bewust van zijn/haar adem- en bewegingspatroon en leert deze te begrijpen. Daardoor krijgt het meer zelfvertrouwen en ontdekt het dat het oké is om stil en bij zichzelf te zijn. Omdat er in een groep wordt geoefend, leert het ook om samen te werken. De lessen worden verzorgd door Judith Bouwhuis van yogapraktijk the JOY of YOGA.

Lukraak Illustraties

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>