Je gedachten scheppen je werkelijkheid

Onlangs kwam ik in aanraking met de ‘Groet naar de vier windrichtingen’. Deze oefening komt uit het boekje ‘Dansend tussen vreugde en verdriet’ van Mansukh Patel en Rita Goswami. Dit werkje is handzaam, inspirerend en troostrijk omdat het je helpt om te gaan met veranderingen en moeilijke perioden in je leven.

Mansukh Patel

Volgens Patel gebruikten onze voorouders de ‘Groet naar de vier windrichtingen’ als ze kracht of energie nodig hadden om iets tot stand te brengen. Dan deden ze een beroep op de natuurkrachten in de vier hoeken van de aarde. Door die krachten te groeten, erken je dat je niet alleen in het leven staat maar met alles en iedereen verbonden bent. En dat je bereid bent hulp te ontvangen.

Affirmaties
Beweging, ademhaling en affirmaties vormen in deze oefening een harmonieus samenspel. Affirmaties zijn positieve zelfsuggesties die je onderbewustzijn beïnvloeden of ‘herprogrammeren’. Zo kun je bewust kiezen voor positieve affirmaties zodat je de uitdagingen in je leven beter aan kunt. De affirmaties die bij de Groet horen zijn:

* “Ik accepteer alles wat het leven mij aanbiedt.”

* “Ik ben dankbaar voor alles.”

* “Ik laat los en ga met de stroom van het leven mee.”

* “Ik vertrouw erop dat alles wat er gebeurt uiteindelijk het beste voor mij is”.

hart

Yoga van het hart
Patel is een van de grondleggers van de zogenaamde dru yoga, ook wel ‘yoga van het hart’ genoemd. Hij legt dat uit onze gedachten onze gevoelens veroorzaken. Als je erin slaagt je gedachten te veranderen, zullen ook je gevoelens veranderen. Je gedachten van vandaag scheppen je werkelijkheid van morgen. We gaan deze oefening in de yogales samen doen dus zorg dat je er bij bent. Welke van bovenstaande zinnen spreekt jou het meeste aan? Deel het hieronder in het commentaarveld.

Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>