Heerlijk ontspannen met yogaboog

Na langdurig PC-gebruik zijn oefeningen over de yogaboog voor mij een uitkomst. De backstretcher hielp mij van spannings- en rsi-achtige klachten af. Hieronder leg ik uit wat de houdingen doen en waarom de boog het enige hulpmiddel is dat in mijn dagelijkse praktijk stand heeft gehouden. 

Jaren geleden zat ik op Iyengaryoga. We deden vrij intensieve oefeningen waarbij veel hulpmiddelen werden gebruikt. Nu kan ik concluderen geen fan te zijn van het gebruik van hulpmiddelen. Ze leiden me af tijdens het oefenen en ik vertrouw liever op mijn eigen kunnen. Het enige hulpmiddel dat in mijn leven is gebleven is de yogaboog. Omdat ik merkte dat veel cursisten met nek-, schouder- en/of rugklachten kampen, ben ik de boog ook in mijn lessen gaan gebruiken.

houding 1 over yogaboog

Overgave

De oefeningen over de backstretcher bestaan uit een reeks houdingen die weinig tijd kost. Je bouwt het geleidelijk aan op. De eerste keer doe je de oefeningen slechts een paar minuten. Daarna breid je het uit. Dan neemt de hele serie ongeveer een kwartier in beslag. Als je over de boog ligt, hoef je niets meer te doen. Behalve rustig doorademen, je ontspannen en je overgeven aan de houding. Je laat de zwaartekracht zijn werk doen. De schouders rollen in hun goede stand en de borst opent zich. De adem gaat er vanzelf naar toe. Dit schept ruimte en geeft een vreugdevol gevoel. Dit in tegenstelling tot het zitten achter de computer waarbij je dikwijls met opgetrokken schouders de PC bij wijze van spreken omarmt.

houding 2 over yogaboog

Wil jij de boog ook gebruiken? Hier vind je een korte demonstratie. Neem gerust contact op voor meer informatie en aanschaf.

Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>