Goed voornemen in praktijk brengen

Sinds ik er vorig jaar kennis mee maakte, doe ik Yoga Nidra bijna dagelijks. Het is een methode geworden om weer ‘op te laden’. Volgens aanhangers staat een half uur Yoga Nidra zelfs gelijk aan drie uur gewone slaap. Wat is Yoga Nidra eigenlijk en hoe kies je een besluit?

Yoga Nidra is een oefening waarbij het lichaam zich helemaal ontspant. De geest blijft helder en wakker. De enige zintuigen die tijdens Yoga Nidra actief blijven, zijn het voelen en het luisteren. Yoga Nidra is een meditatieoefening waarbij je een besluit of voornemen neemt op spiritueel of geestelijk gebied. Het gaat om een eenvoudig en positief besluit. “Ik ga niet meer roken” zal je niet verder helpen aangezien het woordje ‘niet’ niet door het onderbewustzijn wordt opgenomen. Beter is dus bijvoorbeeld: “Ik leef gezond” of “Ik heb vertrouwen”. Of een voornemen dat je in beweging zet, bijvoorbeeld: “Ik doe alles wat nodig is om…” Vul maar in: … gezond te leven, … een wereldreis te maken, … een fijne partner te vinden, enzovoort. Dit besluit herhaal je tijdens Yoga Nidra een aantal malen. Door de herhaling en de aangereikte methode, zal het gewenste zich in je leven manifesteren.

hart

Positieve wending

Yoga Nidra is een zeer krachtige oefening. Zo werkt yoga ook mentaal door in het dagelijks leven en kun je op ontspannen wijze vorm geven aan jouw goede voornemen. Heb je eenmaal een besluit genomen, blijf daar dan bij totdat je voelt dat het helemaal gerealiseerd is. Yoga Nidra zorgt bij mij voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. En voor een positieve wending in mijn leven. Hoe ervaar jij Yoga Nidra? Deel het hieronder!

Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>