Breath of joy zorgt voor oppepper

‘Breath of joy’ is een ademhalingsoefening waarbij je stapsgewijs inademt, in drie fasen. Eerst vul je het onderste deel van de longen, dan het middelste deel en dan het bovenste tot aan de longtoppen toe. En dan adem je in één keer krachtig uit met een ha-klank.

Het is een echte ‘energizer’. Erg geschikt na bijvoorbeeld een vergadering op je werk waarbij alle energie is weggeëbd. In plaats van een ‘cup a soup’ of een dubbele espresso, kun je je collega’s uitnodigen samen deze energiegevende oefening te doen. Bij voorkeur buiten. Of zet een raampje open voor frisse lucht. Merk op hoe iedereen na afloop weer vol energie is. Je hebt ze bovendien aan het lachen gemaakt wat ook erg ontspannend werkt.

Instructies

* Zorg voor ruimte om je heen zodat je niets of niemand raakt als je je armen spreidt.

* Plaats de voeten iets breder dan heupbreedte, de knieën zijn van het slot, adem uit…

* Strek inademend de armen naar voren (onderste deel van longen vullen zich);

* laat de armen vallen en spreid ze opzij, adem verder in (middelste deel van de longen);

* zwaai de armen boven je hoofd en adem nog wat dieper in (longtoppen);

* uitademend laat je de armen vallen, buig je naar voren en zeg je luid en duidelijk ‘ha’. Denkbeeldig adem je alles uit waar je van af wilt. Je laat los wat je los wilt laten.

* Doe deze oefening een aantal keren achter elkaar.

* Sta dan een moment stil en voel na wat de oefening gedaan heeft.

* Ga vol nieuwe energie weer verder met je dagelijkse bezigheden.

breath of joy2breath of joy3

Let erop dat je in drie fases inademt dus niet drie keer. Het is een inademing in drie stapjes. We doen deze oefening in de yogalessen. Doe je mee? Wil je er thuis alvast mee aan de slag, google dan even op ‘breath of joy’. Dan vind je verschillende filmpjes. Veel plezier met deze energetische oefening. Wat doe jij om jezelf weer op te laden? Deel het hieronder.

Judith Bouwhuis van Yogapraktijk the JOY of YOGA

Share Button

2 Responses to “Breath of joy zorgt voor oppepper”

  1. Heb de instructies (voor een deel) afgedrukt en hoop ze te gaan uitproberen.
    Ben benieuwd !

    Beantwoorden

Geef commentaar

XHTML: Je kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>